BEDRIJFSVEILIGHEID IN 5 STAPPEN
Er komt heel wat kijken bij het organiseren van bedrijfsveiligheid. Vanuit wet- en regelgeving worden eisen gesteld aan hoe jouw organisatie met bedrijfsveiligheid en bedrijfshulpverlening omgaat. Misschien heeft je organisatie zelf ook ambities op dat gebied: wat wil jouw organisatie doen om veiligheidsrisico's te minimaliseren en zo de bedrijfscontinuïteit te borgen? En als er dan toch iets gebeurt, hoe wordt er dan gehandeld door de mensen in de organisatie? Slechts enkele vragen die je kunt beantwoorden om bedrijfsveiligheid te organiseren. Met onderstaande vijf stappen helpen wij je op weg.
>> Wil je inspiratie opdoen voor de veiligheidsaanpak van jouw organisatie? Ontdek hoe andere organisaties aan de slag gaan met veiligheid op de Laat je inspireren-pagina.
>> Wil je inspiratie opdoen voor de veiligheidsaanpak van jouw organisatie? Ontdek hoe andere organisaties aan de slag gaan met veiligheid op de Laat je inspireren-pagina.
Wat is jouw veiligheidsambitie?
Samen maken we werken veilig.
Hoe? Door onze eigen unieke aanpak:
Opleiden, trainen, oefenen (OTO).
Hoe? Door onze eigen unieke aanpak:
Opleiden, trainen, oefenen (OTO).
5 stappen om veiligheid te organiseren
Via de volgende blokken krijg je meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van bedrijfsveiligheid en wat BHV.NL allemaal voor jou kan betekenen.
1 | Wet- regelgeving
Noodzakelijke maatregelen
Verschillende wet- en regelgeving verplichten je een beleid te voeren om jouw medewerkers en andere aanwezige personen te beschermen. Preventief maar ook voor optreden tijdens en na een calamiteit. Lees hier wat BHV.NL kan doen om je hierbij te ondersteunen.
2 | Risico’s
Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)
Door het uitvoeren van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) krijg je een goed beeld van de risico’s waar je organisatie mee te maken kan krijgen. De RI&E dient tevens als basis voor je BHV-organisatie. Hoe tref je passende maatregelen? Waar past dit in de veiligheidsketen? De preventie- medewerker kan dit voor je doen.
3 | Organisatie
BHV-beleid
Op basis van de wetgeving, de aanwezige risico's en jouw ambitie bepaal je het te voeren beleid voor jouw BHV-organisatie. Wie heeft welke verantwoordelijkheden en taken, hoe ziet het opleidings- en oefenplan eruit en hoe zit het met financiën en verzekeringen?
4 | Uitvoering
Bedrijfsnoodplan
Nu alle beleidsaspecten zijn vastgelegd, worden deze in een bedrijfsnoodplan uitgewerkt tot praktisch uit te voeren instructies. Dit is ook het moment om te bepalen welke cursussen en middelen nodig zijn om dit plan te kunnen uitvoeren. Er is veel mogelijk bij BHV.NL.
5 | Continueren
Houd rekening met wijzigingen!
Het organiseren van bedrijfshulpverlening is nooit klaar! Het vraagt om het bijhouden van kennis en vaardigheden. Ook moet je rekening houden met eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Wat komt er allemaal kijken bij het continueren van je BHV-organisatie?
Advies & begeleiding
De veiligheidsspecialisten van BHV.NL kunnen je alles vertellen over wet- en regelgeving, arbozaken, normcertificering etc. Kom je er zelf niet uit en wil je graag advies van een deskundige? Of besteed je het regelen van de bedrijfsveiligheid van jouw organisatie graag uit aan iemand die er verstand van heeft? In overleg is veel mogelijk. Wij passen ons graag aan jouw wensen aan.
Emiel ter Beest
e.terbeest@bhv.nl
024 844 6582
e.terbeest@bhv.nl
024 844 6582
Branches
Verschillende branches lopen verschillende veiligheidsrisico’s en hebben dus verschillende behoeftes. BHV.NL speelt daar graag op in met een branchegerichte aanpak.
Daarom BHV.NL!
Het is belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je collega's, patiënten, leerlingen en/of bezoekers zich veilig voelen in jouw organisatie en dat jouw veiligheidsorganisatie in actie komt als het erop aan komt. Niet alleen in fysieke noodsituaties, maar ook bijvoorbeeld als discussies dreigen te escaleren en er sprake is van ongewenst, agressief gedrag. Bij BHV.NL hebben wij oog voor wat jij nodig hebt om de veiligheid en bedrijfscontinuïteit in jouw organisatie te waarborgen. Hoe kun jíj veiligheid beter organiseren? Al 25 jaar staan onze ervaren instructeurs en gespecialiseerde adviseurs voor je klaar om deze vraag te beantwoorden.