Realistisch oefenen met het Mobiele Trainingsunit op jouw locatie!
Zijn je BHV'ers toe aan de jaarlijkse herhalingscursus en wil je hen echt realistisch laten oefenen met brand blussen, zonder daarvoor ver van huis te hoeven? Dan is het Mobiel Trainingscentrum van BHV.NL een mooie oplossing! Het MTC geeft het oefenen van brandbestrijding en ontruiming een extra dimensie. Naast de herhalingscursus BHV kan het MTC ook ingezet worden voor een instructieworkshop kleine blusmiddelen.
Voordelen:
- Hoog realiteitsgehalte
- Bij jou op locatie
- Oefenen met verschillende blusmiddelen
- Ook in te zetten als meerdere workshops gecombineerd worden
Mogelijkheden in het MTU
Heb je voldoende ruimte bij je bedrijf en wil je zes of meer BHV'ers laten oefenen, dan komt onze instructeur graag naar je toe met het Mobiele Trainingsunit. Kies voor de herhalingscursus BHV of een instructie kleine blusmiddelen. Heb je andere wensen, bijvoorbeeld het combineren van meerdere workshops? Neem dan contact met ons op, dan vertellen wij je wat er allemaal mogelijk is.
MTU
Wat kun je in het MTU?
Het Mobiele Trainingsunit is een oplegger van 8 meter. Hoe deze is ingericht en wat je er allemaal mee kunt, lees je hier.
MTU
BHV Herhaling met MTU
Het brand- en ontruimingsonderdeel van de herhalingscursus BHV wordt realistisch geoefend in het Mobiele Trainingsunit.
MTC
Instructie kleine blusmiddelen
Wil je medewerkers in jouw organisatie trainen in het omgaan met kleine blusmiddelen, dan kan dat al in 1 dagdeel met inzet van het MTC.
Hoe pakken wij een ontruimingsoefening aan?
Ontruimingsoefeningen zijn opgebouwd in fases, oplopend in complexiteit en moeilijkheidsgraad. Wat dat inhoudt en hoe wij je daarin kunnen begeleiden, lees je hier.
Modulair trainen
Door middel van modulair trainen kunnen we een cursus volledig laten aansluiten bij de risico’s van jouw organisatie. Je selecteert namelijk zelf de onderwerpen/trainingsmodules die voor jullie relevant zijn. Zo kun je zelf de inhoud van de training bepalen en erop vertrouwen dat de training altijd aansluit bij de werkpraktijk van jouw medewerkers.
De kracht van herhalen
Wil je zeker weten dat jouw kennis en vaardigheden voldoende op peil zijn en blijven om het verschil te kunnen maken? Dan is herhalen het devies. Hier lees je waarom.
Veiligheidsronde
Samen met een van onze professonals kun je een ronde maken door je pand om te inventariseren of veiligheid geborgd is door middel van de aanwezige hulpmiddelen.
Waarom BHV.NL?
Bij BHV.NL hebben wij oog voor wat jij nodig hebt om de veiligheid bedrijfscontinuïteit in jouw organisatie te waarborgen. Hoe kun jíj veiligheid beter organiseren? Al 25 jaar staan onze ervaren instructeurs en gespecialiseerde adviseurs voor je klaar om deze vraag te beantwoorden.
Veelgestelde vragen over het MTC
Wat zijn de afmetingen van het MTU?
- 3,05 meter breed
- 8,10 meter lang
- 3,60 meter hoog
Hoeveel ruimte is er nodig om het MTC te plaatsen?
De minimale benodigde ruimte voor het MTC is 25 meter in verband met manoeuvreren. Als het MTC aan de zijkant uitgeklapt staat, dus gebruiksklaar voor een training, wordt de breedte 5,5 meter. Vrije ruimte die nodig is voor cursisten en uitleg van de trainer is 2,5 meter.
Moeten wij zorgen voor elektriciteit en water?
Het MTU heeft elektriciteit (220 volt) nodig om te werken. Hiervoor is een aggregaat aanwezig. Echter i.v.m. geluidsoverlast heeft het gebruik van elektra middels een verlengsnoer op de cursuslocatie de voorkeur.
Moeten cursisten zorgdragen voor beschermende kleding?
In het MTU gaan we praktisch aan de slag. Daarom vragen we cursisten in verband met de (brand)veiligheid om katoenen, makkelijk zittende kleding en dichte schoenen te dragen. De cursisten krijgenn een beschermjas, handschoenen, een helm en een haarnetje aan in het MTU.
Als een cursist in paniek raakt, hoe komt deze dan uit het MTC?
Als een cursist in paniek is, dan kan hij/zij twee keer op een van de wanden bonken/kloppen. De akoestiek is zo ingericht dat de docent dat buiten het MTC hoort. De oefening wordt dan ook gelijk stilgelegd.