Incompany
Wij ontvangen geregeld vragen over incompany mogelijkheden. Hieronder beantwoorden wij al je vragen over incompany cursussen, ontruimingsoefeningen, locatiemogelijkheden, scenario-oefeningen etc. Blijf je daarna nog met vragen zitten, schroom dan niet contact op te nemen met ons of met de accountmanager van jouw branche. Wij helpen je graag op weg.
Is BHV verplicht?
Ja, BHV is verplicht. Ieder bedrijf dat medewerkers heeft moet een bedrijfshulpverlener hebben. In ons artikel "Is BHV verplicht" kun je hier meer over lezen.
Hoeveel BHV'ers moet mijn organisatie hebben?
In de Arbowet zijn geen exacte aantallen BHV'ers genoemd. Hoe dat zit, waar je als organisatie precies aan moet voldoen en hoe wij je daar bij kunnen helpen, lees je hier.
Wat houdt maatwerk in? Moet ik hiervoor extra betalen?
Maatwerk is een training die niet standaard is, maar geheel aangepast op de situatie in jouw organisatie en de wensen die jij hebt ten aanzien van de training. Onze afdeling ontwikkeling maakt deze maatwerkprogramma's aan de hand van modules en/of in co-creatie met jou. Lees hier meer over hoe dat in z'n werk gaat en welke mogelijkheden er zijn.
Wat is het verschil tussen een standaard herhaling BHV, een brancheprogramma, modulair trainen en specialistisch maatwerk?
Standaard herhaling BHV | Brancheprogramma | Modulair trainen | Specialistisch maatwerk |
---|---|---|---|
Voor iedereen hetzelfde programma | Toegespitst op risico's en manier van werken van een branche | Selecteer relevante trainingsmodules en stel zelf je training samen | Ontwikkelen van nieuwe onderwerpen |
Elk jaar vernieuwd | Relevante en nuttige onderdelen per branche | Ontwikkelen van geheel nieuw product op basis van behoefte |
Lees hier het artikel waarin we de verschillen tussen onze programma's uitleggen.
Is het mogelijk trainingen te combineren?
Ja, je kunt verschillende trainingsonderdelen met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ontruimingsoefening, portofoongebruik etc. Dan wordt het een maatwerktraining of de tijden worden aangepast. De modules worden dan achter elkaar gegeven.
Wat moeten we zelf regelen voor de BHV cursus?
We hebben binnen een ruimte nodig van ongeveer 65 vierkante meter. Er moeten tafels opgesteld in een U-opstelling in staan. Buiten hebben we een ruimte nodig van ongeveer drie parkeerplaatsen om te kunnen oefenen met brand blussen. Van de cursisten hebben we de volgende informatie nodig:
- De heer of mevrouw
- Initialen
- Achternaam
- Geboortedatum
- E-mailadres
Kunnen we de cursus ook op een externe locatie laten plaatsvinden?
Als er in je eigen bedrijf geen ruimte is om de cursus te organiseren, dan kunnen wij dat voor je doen. Dat noemen we een outcompany cursus. We maken daarbij gebruik van meer dan 70 locaties door heel Nederland. Een ander alternatief is het integraal oefencentrum van Spinel in Dordrecht.
Hoe lang duurt de e-learning?
Je medewerkers zijn ongeveer 3 tot 3,5 uur bezig met de e-learning die bij de basiscursus BHV hoort.
Worden de deelnemers door jullie uitgenodigd?
Dat is niet de standaard procedure. Wil je dit wel graag, neem dan contact met ons op. De kosten hiervoor bedragen € 25,00 per geplande training.
Wat zijn de algemene voorwaarden bij een verplaatsing of annulering?
Kijk hier voor de algemene voorwaarden. Daarin staat vermeld wat de gevolgen zijn van verplaatsing of annulering. Betreft het annulering van één cursist voor een incompany cursus? Dan is het afhankelijk van de groepsgrootte of je daarvoor betaalt. Het starttarief is gebaseerd op 6 cursisten. Voor elke extra aanwezige cursist betaal je een meerprijs. De factuur wordt opgemaakt aan de hand van de getekende presentielijst. Dat betekent dus dat je alleen betaalt voor cursisten die aanwezig zijn geweest, tenzij anders afgesproken bij bijvoorbeeld een afspraak met je organisatie of een groepsprijs.
Wat is de minimale en de maximale groepsgrootte?
De minimale groepsgrootte voor een incompany cursus op locatie is 6 deelnemers en het maximale aantal deelnemers is 16. Dit geldt voor zowel een basis als een herhalingscursus BHV. Wij komen ook voor minder dan 6 deelnemers, maar het starttarief blijft gehanteerd en dat is gebaseerd op 6 deelnemers.
Waarop is de meerprijs gebaseerd?
De in rekening gebrachte prijs is gebaseerd op gebruik van materialen, BHV-certifitcaten en administratiekosten.
Zijn afwijkende trainingstijden mogelijk, zoals 's avonds of in het weekend?
Ja, de trainingstijden kunnen naar jouw wens aangepast worden. De training mag echter niet later dan 21.30 uur eindigen. Wij verzorgen ook trainingen in de avonduren en op zaterdagen of in dagdelen. Hiervoor wordt wel een avond-, weekend- of dagdeeltoeslag berekend van 15%. Wij geven geen trainingen op vrijdagavond of zondag.
Kan ik korting krijgen?
Ben je een wat kleinere organisatie en klinkt 3 jaar lang geen zorgen over je wettelijke verplichtingen je als muziek in de oren? Train dan bij BHV.NL. Jaarlijks een gratis servicebezoek van een veiligheidsexpert, aansluitende ontruimings- of scenario-oefening bij je incompany training en profiteer daarnaast ook nog van diverse kortingen. Ontdek het: BHV goed geregeld pakket.
Als je aangesloten bent bij een branchevereniging waarmee wij een samenwerkingsovereenkomst hebben, dan kun je gebruik maken van de klantafspraken die wij voor de branche contractueel hebben vastgelegd. Ben je niet aangesloten bij een branchevereniging, dan kunnen we altijd een vrijblijvende afspraak inplannen met een van onze accountmanagers. Kijk hiervoor bij de branchespecifieke informatie.
Als je aangesloten bent bij een branchevereniging waarmee wij een samenwerkingsovereenkomst hebben, dan kun je gebruik maken van de klantafspraken die wij voor de branche contractueel hebben vastgelegd. Ben je niet aangesloten bij een branchevereniging, dan kunnen we altijd een vrijblijvende afspraak inplannen met een van onze accountmanagers. Kijk hiervoor bij de branchespecifieke informatie.
Kunnen we eens per twee jaar trainen?
De geldigheid van onze BHV-pasjes is één jaar omdat wij het verstandig vinden dat cursisten binnen een jaar hun kennis en vaardigheden opfrissen. Je mag wel een jaar overlag. Het is dan wel verstandig om de BHV'ers tussentijds te voorzien van extra informatie of oefening, zoals het organiseren van een BHV-bijeenkomst, het doornemen van de bedrijfsnoodprocedures, een ontruimingsoefening etc.
Kunnen jullie ons helpen bij ontruimingsoefeningen?
Ja, wij organiseren ontruimingsoefeningen door heel Nederland. Dat doen we voornamelijk bij jou in het bedrijf, op maat, volgens de procedures uit jouw bedrijfsnoodplan. Wij vinden dat belangrijk, omdat een eventuele calamiteit tenslotte bij jullie plaatsvindt en niet op een trainingslocatie.
Hoe lang duurt een ontruimingsoefening?
Het is belangrijk voor ons om het productieproces in je bedrijf zo kort mogelijk te beïnvloeden en alle betrokkenen weer zo snel mogelijk aan het werk te laten gaan. De benodigde tijd voor een oefening is onder meer afhankelijk van de fase waarin je oefent, de complexiteit van het pand, de ervaring van de deelnemers etc. Door onze jarenlange ervaring en goede scenario's voeren wij een oefening zo efficiënt mogelijk uit.
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Blijf op de hoogte (max. 6x per jaar) en vul je mailadres in. Of volg ons via social media: