BHV GROEPSCURSUS

Met de BHV groepscursus met het nieuwe leerplatform Veiligheidsimpuls ontwikkelen cursisten zichzelf gedurende een jaar in hun rol als BHV’er. Met Veiligheidsimpuls blijven BHV’ers – naast de praktijkdag - doorlopend werken aan hun kennis, houding en vaardigheden.
  • Stimuleer de continue ontwikkeling van jouw BHV’ers
  • Aantoonbaar opleiden met certificaat 
  • Online modules die makkelijk tussen werkzaamheden door te doorlopen zijn
  • Combineer Veiligheidsimpuls met de basis- en herhalingscursus of zet los in

 

INSPIRERENDE LEERVORMEN MET EFFECT


Veiligheidsimpuls is geen standaard e-learning, het is een inspirerend leerplatform. Met korte vragen en informatie blijven de modules boeien en binden. Medewerkers doorlopen al in 10 minuten een module. Met als effect dat de kwaliteit van de kennis en vaardigheden hoog is.

REGELMATIG EEN (VEILIGHEIDS-)IMPULS


BHV’ers volgen niet alleen een praktijkdag. Via het leerplatform Veiligheidsimpuls krijgen ze ook toegang tot nieuwe kennis (2 dagen, 4 maanden, 8 maanden en 11 maanden na de cursusdag). We beginnen bij de kern, breiden kennis uit en zetten daarna de stap naar verdiepen. Door middel van een continue leerreis zorgen we voor vakbekwame, zelfverzekerde bedrijfshulpverleners die zorgen voor een veilige werkplek.
Afbeelding

OEFENEN MET REALISTISCHE SCENARIO'S


Calamiteiten komen altijd onverwachts, maar dat betekent niet dat medewerkers zich niet kunnen voorbereiden. Met Veiligheidsimpuls oefenen jouw medewerkers met realistische scenario’s. Zo creëren we zelfvertrouwen bij BHV’ers, zodat ze met zekerheid handelen in geval van nood.

Kennis borgen door continu leren

Hoe we zekerheid in handelen borgen in 3 stappen:

Géén training, wel veiligheidsimpuls

Wil je medewerkers géén praktijkdag laten volgen, maar wel:
  • Het hele jaar ondersteunen in hun rol als BHV’er met kennis en inzichten
  • Het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie vergroten
Dat kan! Veiligheidsimpuls is voor organisaties ook los af te nemen en in te zetten. Medewerkers krijgen in dat geval alleen geen certificaat. Onze trainers kunnen namelijk in de online leeromgeving niet toetsen of de BHV’er met zekerheid kan handelen.

Wat is het verschil tussen Veiligheidsimpuls en traditionele e-learning?

Veiligheidsimpuls en e-learning zijn beiden online leermethoden. Wat Veiligheidsimpuls anders maakt van traditionele e-learning is dat cursisten in een korter tijdsbestek met Veiligheidsimpuls effectief en efficiënt leren. In Veiligheidsimpuls maken we gebruik van inspirerende leervormen die elkaar afwisselen. Daarnaast krijgen cursisten met Veiligheidsimpuls een unieke leerreis. Gedurende het hele jaar dagen we ze uit.  

Moeten medewerkers iets downloaden om aan de slag te kunnen met Veiligheidsimpuls?

Nee, medewerkers hoeven geen software te downloaden. Om toegang te krijgen tot Veiligheidsimpuls is alleen een werkzame internetbrowser nodig, zoals Microsoft Edge. Via een eigen account op mijnBHV.nl klikken medewerkers direct door naar de leeromgeving.

Hoe is Veiligheidsimpuls opgebouwd?

De leerreis door Veiligheidsimpuls begint met 3 voorbereidende modules, waarin cursisten meer leren over: ‘Jouw rol als BHV’er’, ‘Brand, ontruimen en rookgevaar’, en 'Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp’. Na de cursusdag vervolgen cursisten hun leerreis met verdiepende modules en scenario-oefeningen. Deze modules bevatten verdiepende theorie ter aanvulling op de cursusdag over de thema's brand, ontruimen, niet-spoedeisende eerste hulp en spoedeisende eerste hulp.

Wanneer vallen de volgende modules vrij na de cursusdag?

De verdiepende modules vallen 2 dagen, 4 maanden, 8 maanden en 11 maanden na de cursusdag vrij. Is de verdiepende module afgerond? Dan valt ook de scenario-oefening vrij.

Hoelang is een cursist bezig met Veiligheidsimpuls?

Hoe lang een cursist bezig is met Veiligheidsimpuls hangt af van: hoe uitgebreid de cursist de tijd neemt om de lesstof te bestuderen en hoe digitaal vaardig een persoon is.
Gemiddeld genomen zijn cursisten met de voorbereidende modules in totaal 15 minuten bezig. De verdiepende modules en scenario-oefeningen die na de cursusdag volgen, vragen in totaal gemiddeld 1 uur. Dat betekent dat cursisten verdeeld over het gehele jaar gemiddeld 1 uur en 15 minuten aan de slag zijn met Veiligheidsimpuls.

Krijgen cursisten na inschrijving voor een training automatisch een e-mail met inloggegevens?

Ja, na inschrijving ontvangen cursisten automatisch een e-mail met de inloggegevens. Deze ontvangen ze binnen 14 dagen voor de start van de training.

Is het verplicht om Veiligheidsimpuls te volgen? En heeft het gevolgen voor de cursusdag als de cursist de voorbereidende modules niet heeft doorlopen?

Wij raden cursisten ten zeerste aan de modules te doorlopen. Tijdens de cursusdag gaan wij er namelijk vanuit dat iedereen zich heeft voorbereid, wat efficiëntie van de cursusdag ten goede komt. Echter, de cursist is zelf verantwoordelijk voor het doorlopen van de lesstof op ons platform. We zullen dit niet controleren en daarom ook geen cursisten weigeren tijdens de cursusdag die dit niet hebben gedaan.

Hoe weet ik als organisatie zeker dat de BHV’er de benodigde competenties heeft?

Tijdens de cursusdag toetst onze trainer of de cursist voldoet aan de vereiste competenties zoals gesteld in de Arbowet. Alleen als dit het geval is, ontvangt de cursist een certificaat aan het einde van de cursusdag. Zo niet, dan zal de cursist de cursusdag over moeten doen. Als organisatie kun je er daarom op vertrouwen dat, indien de BHV’er een certificaat heeft ontvangen, de BHV’er alle benodigde competenties heeft.

Kan een medewerker een certificaat of bewijs ontvangen van de gemaakte modules in Veiligheidsimpuls?

Nee, er worden geen certificaten vrijgegeven op basis van de modules die in Veiligheidsimpuls zijn afgerond. Na het afronden van de modules wordt wel visueel zichtbaar in de leeromgeving dat de modules zijn afgerond. Daarnaast kunnen cursisten in het platform eenvoudig hun voortgang bijhouden met de functie ‘mijn voortgang’.

Wat als een medewerker uit dienst is/gaat?

Dan hoef je niets te doen. Na een jaar komt het account op Veiligheidsimpuls automatisch te vervallen als de BHV’er niet deelneemt aan de BHV herhaling. Gaat een BHV’er uit dienst, dan behoudt deze persoon toegang totdat het jaar voorbij is.  

Kunnen we als organisatie Veiligheidsimpuls ook inzetten zonder de praktijkdag?

Ja, Veiligheidsimpuls kan ook los worden ingezet, zelfs zonder praktijkdag. Houd er wel rekening mee dat er zonder praktijkdag geen certificaat wordt verstrekt.

info@bhv.nl

024 373 09 77
Bel ons terug
.